پاسخ: [SweetSpot] - ارزش خرید کدام سی پی یو بیشتر است؟ (لیست و قیمت تمام سی پی یو های بازار)
نقل قول:
می دونی مشکل کجاست
مشکل اینجاست که هنوز چنین برنامه هایی نیومده و نوشتن چنین برنامه هایی هم بسیار بسیار سخته
یعنی خود اینتل به این نتیجه رسیده که 4 هسته با فرکانس 4.5 خیلی بهتر عمل می کنه تا 8 هسته با فرکانس 3.5
یعنی عملا از 8 هسته نهایتا 4 هسته درگیر می شن و در اینجا برنده اون پردازنده ای است که فرکانس بالاتری داره
وگرنه کاری که امروز AMD داره می کنه برای اینتل خاطره شده با پردازنده های xeon
فقط چون قیمت پردازنده های اینتل بالاست این توهم به وجود اومده که amd کار شاقی کرده
مثل این می مونه که کسی بره تلویزیون 4k ، 5k یا 8k بخره در حالی که شبکه ها نهایتا FullHD هستن و اون هزینههم به نظر من فعلا اشتباهه
حالا چرا قیمت پردازنده های اینتل انقدر بالاست
1- به خاطر اینکه اینتل تا الان رقیبی به اون صورت نداشته و برند حرفه های محسوب می شه و درصدی به خاطر برند بودن اضافه می گیره و درصدی هم به خاطر کیفیت بالای ساخت سی پی یو هاش می گیره
2- تعداد کارکنان اینتل مثلا 100 هزار نفره اما تعداد کارکنان AMD تقریبا 10 هزار نفره
خوب حقوق این 100 هزار نفر رو چه کسی باید بده باید پردازنده رو گرونتر بفروشه که خرج اونا در بیاد
ولی از این به بعد به امید خدا این amd اگه دست به کار بشه فکر می کنم بازار یه تکونی بخوره ما بتونیم به این سی پی یو های گرون قیمت دسترسی پیدا کنیم
اگه نگاه کنی می بینی که i7-6800k هم نتونسته به همون دلایلی که در بالا عرض کردم امتیاز خوبی کسب کنه و این فقط مختص پردازنده های AMD نمی شه
درست میفرمایید که در حال حاضر اکثر برنامه های کاربردی و حتی خیلی از برنامه های حرفه ای توانایی استفاده از 4 تا ترد رو هم ندارند چه برسه به 16 تا ترد ولی اگه کسی برنامه هایی استفاده کنه که بهینه شده باشند که تعدادشون هم کم نیست ما هم که اهل دزدی نرم افزاریم و با خیال راحت ازشون استفاده میکنیم خرید پردازنده با هسته زیاد توجیه پیدا میکنه. مثلا تولباکس های خوب متلب و R و پایتون برای کارهای محاسباتی و برنامه های فشرده سازی داده و ویدئو کاملا از 16 تا ترد استفاده کامل میکنن ولی با sql server که کار میکنم هسته های بیشتر کمک خاصی به افزایش سرعت نمیکنه مگر اینکه تعداد کاربرها زیاد باشه و برای استفاده از هسته های بیشتر هم بهینه کردش.
در مورد کیفیت ساخت نمیدونم چی بگم چون یکم سلیقه ای به نظر میرسه باشه. 10 سال پیش رو amd قسم میخوردن مردم ولی چون یکم ضعیف عمل کرد نظرها نسبت بهش عوض شده و معلوم هم نیست تا چند سال دیگه این نظرها همینجوری باقی بمونه.
مزیت دیگه ای هم که هسته های بالا تر و فرکانس پایین تر داره اینه که معمولا باعث میشه مصرف برق و گرمای تولیدی نسبت به قدرت پردازشی میاد پایین و بهینه تر عمل میکنه. البته این مقایسه رو بین دو تا معماری مختلف نمیشه کاملا انجام داد ولی تا حدی قابل مشاهده هست
در مورد قیمت گذاری هم نمیشه به این سادگی ها نظر داد. درسته نبود رقیب و تقریبا انحصاری بودن بازار نقش زیادی داره ولی سیاست خود شرکت هم در مورد قیمت گذاری مهمه که اولویت با چی باشه. حاشیه سود، سهم بازار یا خیلی چیزای دیگه که ازشون اطلاعی ندارم.
پاسخ: [SweetSpot] - ارزش خرید کدام سی پی یو بیشتر است؟ (لیست و قیمت تمام سی پی یو های بازار)
سلام
ممنون بابت این تاپیک جالب
با توجه به موارد داخل تاپیک قدرت amd ryzen 5 از i7 7700 k بیشتر هست و این نیکته جالبی بود برای من
حتی با ryzen 7 هم طبق موارد داخل تاپیک اختلاف چندانی نداره